Το τυποποιητήριο Το 2004 αντιλαμβανόμενοι το κενό που υπήρχε στη αγορά έτοιμου φαγητού γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας, μεταποιησης και τυποποίησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Πολύ γρήγορα η ιδέα αυτή ωρίμασε και ξεκίνησε η υλοποίηση της. Στα τέλη του 2005 η μονάδα μεταποίησης τέθηκε σε λειτουργία με αποτέλεσμα οι πρώτες ελληνικές βιολογικές σαλάτες λαχανικών να κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των supermarket. Παράλληλα, είχε ολοκληρωθεί η τεχνογνωσία για την παρασκευή φρεσκοστυμμένου βιολογικού χυμού, παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών, μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού και προϊόντων τομάτας. Η μονάδα μεταποίησης εδρεύει στη Ν. Τίρυνθα. Ελέγχεται και πιστοποιείται από τον ΒΙΟΕΛΛΑΣ, τηρεί διαδικασίες HACCP όπως επίσης έχει ενταχθεί και στο σύστημα ΑΓΡΟΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η Σοφία Καραμάνου είναι η υπεύθυνη σε αυτή την προσπάθεια. |
Οικολογικά Αγροκτήματα Καραμάνου - A rapid template development framework